Deelnemers

Deelnemers aan het Kruid & Ambacht zijn:

Korau
Creatief met papier! Prachtige sieraden en kaarten gemaakt van papier gemaakt van onder andere groentes en bloemen. Duurzaam en lokaal geproduceerd.

Altijd Jarig
Illustraties, kaarten

El Greco
zepen op basis van ezelinnen melk

Intuitief Kleuren
kleurtechnieken met potlood, intuitief kleuren, workshops, kaarten, dotpaint

Dhana Chocolade
Eerlijke en heerlijk bonbons van rauwe chocolade

    Sintau
Geneeskrachtige Kruiden, bijzondere speciaal samengestelde kruidenthee, etherische oliën, smudge, roomspray, boeken van eigen hand Kruidenwijsheid, De heilige Buxusmoeder en Kruidenkracht voor tieners alsmede diverse andere titels op het gebied van kruidengeneeskunde, sjamanisme, edelstenen, natuurbeleving, affirmatiekaarten etc.

Weefplezier
Prachtige handgeweven shawls en kussens. Maar ook voor weeflessen kun je bij Weefplezier terecht, deze worden ook deels in Kruid&Ambacht verzorgt.

Wolstudio Haren
Alles op het gebied van vilten, spinnen, weven en (natuurlijk) verven van wol en andere vezels. Breiwol, boeken, sieraden met schapen in de hoofdrol, workshops. Dealer van Ashford spinnenwielen en weefgetouwen.

intuitief weven

De Wilgenstudio
Robuuste manden voor allerlei gebruik. Groot, kleiner en handgemaakt in Nederland. Voor ons een grote verleiding en voor jou?

Kitty Blum
Ansichtkaarten van kunstenares Kitty Blum. Thema’s die terug keren in haar werk zijn knuffels, vlinders, eigen omgeving. Echt kaarten  om naar geliefden, kennissen en mensen te sturen die in je gedachten zijn. Het assortiment varieert en als je af en toe binnen loopt kun je genieten van nieuwe en soms een ander deel van de collectie van Kitty Blum

kitty-blum2

Kleine Dingen
Prints & Illustraties Dit zijn mijn sprankjes. De natuur geeft inspiratie, inzicht en een frisse blik op jezelf en je omgeving. Mijn inzichten, verwondering en inspiratie komen terug in de illustraties en prints die ik maak. Voor in huis, om te versturen of om cadeau te geven.

 www.kleine-dingen.nl

wandhanger_groot_faceIMG_5225hout_hart

 

Makelei
 Handgemaakt in Haren, kleurrijk, eigenzinnig en origineel. Bij Kruid en Ambacht verkoopt Emmy Morren onder de naam Makelei kleding naar eigen ontwerp in de maten XS tot en met XXL, gemaakt van natuurlijke materialen. Kleding moet lekker zitten en niet knellen, daarom zijn de kledingstukken meestal gemaakt van tricot, een gebreide rekbare stof. En altijd met veel kleur!

Leuke stof gezien in de winkel, maar niet in uw maat? Neem contact op met Makelei, dan worden de mogelijkheden bekeken. Ook grotere maten behoren tot de mogelijkheden. www.makelei.nl

label P1050257

De Verwenbron
De Verwenbron is er om jezelf of een ander te verwennen met mooie, leuke of symbolische geschenken. De Verwenbron inspireert en nodigt je uit het beste uit jezelf of je dierbaren te halen. De edelstenen sieraden zijn door mij ontworpen en gemaakt. Naast de mooie energie van de edelstenen die met liefde zijn uitgezocht, worden de sieraden tijdens meditatie gemaakt. De energie hiervan is merkbaar bij het dragen van de sieraden. Mocht je op zoek zijn naar een specifieke steen of een uniek sieraad, mail me en ik zal je foto’s toesturen met mogelijkheden. Ik ontwerp graag een uniek sieraad speciaal voor jou. www.deVerwenbron.nl
IMAG2404MD11562 -® Maril+¿ne Dubois 2014

IMG_4874

Jotz
Jotz levert ambachtelijk gemaakte producten. Sieraden, accessoires, woonaccessoires en meubels. Meer weten.

Jotz (2) Jotz

Kleurrijk Nepal
Ina Becker is het gezicht achter Kleurrijk Nepal. Vanaf jongs af aan zat de creativiteit er al in en ze is regelmatig achter de naaimachine te vinden of aan het haken of breien. Door haar creatieve achtergrond is ze via haar broer in contact gekomen met iemand uit Kathmandu. Deze veelal met de hand gemaakte producten zijn gemaakt door vrouwen uit Nepal om meer inkomsten te werven binnen het gezin. Door aankoop van producten van Kleurrijk Nepal genereer je werk in Nepal, en werk is inkomen. www.kleurrijknepal.nl

SK007 SONY DSC VZ002

Bijzondere Boekjes
Notitieboekjes in verschillende soorten en maten. Ambachtelijk gemaakt met overwegend gerecyclede, duurzame en lokale materialen. Stuk voor stuk handgemaakte, unieke en persoonlijke producten. Ook workshops mogelijk.
www.bijzondereboekjes.nl

Quashi School Project
Door de verkoop van de producten uit Ghana helpt Monique de kinderen uit haar thuisland met onderwijs.

Betsy Hijlkema
Hergebruik staat bovenaan bij het maken van de plaids, theemutsen, onderzetters en tassen van dekens, band, kant en borduurwerk. Daarnaast is ze ook boekbindster.